naar de inhoud gaan
Voor ieder Haartype | Persoonlijk advies van onze Krullenexperts

Bescherming in de winter

Naarmate de zomerzon meer verdwijnt en het najaar en de winter beginnen in ons koude kikkerlandje, krijgen wij steeds meer vragen: Help, mijn haar pluist meer! Mijn producten lijken zijn werk niet meer te doen! Hoe kan ik mijn haar beschermen tegen de kou? Om antwoord te geven op al je vragen, hebben we besloten er een blog aan te wagen met een aantal praktische tips om met een mooie bos krullen de winter door te komen.

GLYCERINE

Glycerine is een humectant. Het is oorspronkelijk een lichaamseigen stof, maar is met enige regelmaat te vinden in huid- en haarproducten. Glycerine staat erom bekend dat het vochtinbrengend is. Dit betekent dat het vocht aantrekt en vasthoudt in je haar. Om deze reden vinden veel mensen glycerine juist in de zomer heel prettig: wanneer het haar toch al wat droger is, zorgt glycerine ervoor dat je haar meer vocht krijgt.  Maar, in de winter, wanneer het buiten vochtiger is, zorgt glycerine ervoor dat je haar juist gaat pluizen. Al die haartjes gaan “uitstaan” om dat vocht wat in de lucht hangt op te vangen. Gevolg? Coupe cavia. Merk je dat je haar droog is in de winter, maar wil je geen glycerine gebruiken? Kijk dan voor een moisturising deepco. Bijvoorbeeld;
Wist je overigens dat je op de website kunt filteren op producten zonder glycerine? Ideaal om snel een overzicht te krijgen van glycerine vrije producten!

BESCHERMEN VAN JE HAAR

In de winter dragen we vaak graag een sjaal of muts om onszelf goed te beschermen tegen de kou. Veel mensen merken dan ook meer klitten aan de onderkant van het haar. Dit kan goed komen door de wrijving met jouw sjaal en/of muts. Je kan er daarom voor kiezen om een muts aan te schaffen met een satijnen binnenkant. Zo is je haar wel beschermd tegen de kou, maar heb je minder wrijving en dus minder klitten.

SEALEN

Wat kan helpen om je mooie krullenkapsel te behouden, is om je haar te sealen met een sealende olie. Dit is een olie die je haren als het ware op een gezonde manier afsluiten, waardoor ze beschermd zijn tegen kou. Een voorbeeld hier van is de Curly Secret Scrunching olie
Een goede manier van het sealen van je haar, is de LOC/LCO methode. Bij deze methode breng je leave in, olie en crème aan om je haren te beschermen.
Let op: dit KAN (maar hoeft niet), voor krultype 2 vrij zwaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een crème, een gel toe te voegen.

PRE POO

Olie kan je op verschillende manieren gebruiken. Eén van deze manieren is een pre poo. Geen zorgen, dit is niks viezigs, maar juist een heel prettige manier van het verzorgen van je hoofdhuid met olie! Wanneer het buiten kouder wordt, kan het goed zijn dat je hoofdhuid ook droger wordt.

Hoe werkt een pre poo?
Voordat je begint aan je wasroutine, breng je een olie naar keuze aan op je hoofdhuid. Dit masseer je goed in. Je kan ervoor kiezen om daarna een heatcap op te zetten voor een diepere inwerking van de olie, maar ook zonder heatcap werkt een pre poo erg goed. Experimenteer zelf met de duur van het inwerken van de olie. Dit is voor iedereen verschillend. Wanneer de olie goed is ingetrokken, masseer je je haar in met shampoo. Met een lichtere olie kun je dit makkelijk onder de douche uitspoelen met shampoo maar heb je een dikkere olie, maak dan je haar niet eerst nat; dit zorgt er namelijk voor dat je de olie er niet goed uit krijgt. Gevolg: vet haar én een gladde douche.

Wanneer je je shampoo hebt ingemasseerd, kun je het uitspoelen met water. Doe vervolgens je wasroutine zoals je dat gewend bent.