naar de inhoud gaan
Voor ieder Haartype | Persoonlijk advies van onze Krullenexperts

GRATIS CADEAU!💜

Wauw, wat is dit half jaar alweer snel voorbij gegaan.. Een half jaar geleden hebben we de naam CG Proefjes veranderd naar Curlcandy. Dit laten we niet zomaar voorbij gaan natuurlijk! Plaats je vandaag een bestelling dan ontvang je van ons een CADEAUTJE!🥳

Bij een bestelwaarde:

Tot €25 = GRATIS SAMPLE

€25 tot €65 = GRATIS TRAVEL-SIZE

Vanaf €65 = GRATIS FULL-SIZE

Shop nu meteen!
0
9
0
9
dag
0
9
0
9
uur
0
9
0
9
min
0
9
0
9
sec

CG methode kinderen

Help, mijn kind heeft krullen, maar wil niet stil zitten voor de CG methode! Dit is een veel gehoorde uitspraak in CG-land. Kinderen blijven kinderen en die houden (meestal) niet van stil zitten. We beweren niet dat wij de holy grail hebben om toch de haren van je kind heel de dag goed te laten zitten, maar wie weet helpen de volgende tips en ideeën je wat op weg. Allereerst is het helemaal niet nodig om de haren van je kleine vol te stoppen met allerlei producten. Een simpele routine is meer dan voldoende.
We kunnen het voor het makkelijke verdelen in de volgende leeftijdscategorieën:

0 tot ongeveer 2 jaar:

Voor deze leeftijd zou ik zeggen, probeer er zo min mogelijk in te smeren.
Het is ook echt nog niet nodig een hele routine toe te passen. Het is voldoende om de haartjes te wassen met water.

Mochten de haren nou echt heel vies zijn van bijvoorbeeld eten wat er ingesmeerd is zou het je het een milde shampoo kunnen wassen.

2 tot 7 jaar:

Voor deze leeftijd zou je een CG Shampoo en conditioner kunnen gebruiken.
Eventueel kun je de conditioner wat langer laten zitten voor een beetje extra voeding!

Zelf vind ik het ook wel eens fijn een klein beetje leave-in in de haren van mijn dochter te doen om het makkelijk door te kunnen kammen! Mocht je een stylings product willen gebruiken zou je eens kunnen kijken naar de Curly Star gel of maak zelf eens lijnzaadgel!

 

7 tot 12 jaar:

Je kunt de routine uitbreiden met een deepco/masker.
Dit hoeft echt niet wekelijks natuurlijk maar misschien eens per maand en wanneer er zin in is! Ook leuk om samen te doen!

Vanaf 12 jaar:

Vanaf deze leeftijd kunnen de producten gebruikt worden die je als volwassene ook gebruikt.

 

Wel eens gehoord van de Olivia Garden Finger Brush?

Deze borstel gaat een hoop schelen met het kammen van de haren. Klitten worden er makkelijk en pijnloos uitgeborsteld! Ideaal!

Olivia Garden Finger Brush

 

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de producten van Curly Star! Deze producten zijn gemaakt door Pretty Curly Girl en zijn er met en zonder parfum!

Oke, je hebt de routine in huis.
Dan komt de grootste uitdaging: de uitvoering!
We hebben een paar tips (met een kleine knipoog) voor je opgeschreven:

 

 • Er zijn puzzels van schuim te koop die goed op tegels blijven plakken. Een ideale bezigheid tijdens het haren wassen!
 • Muziek maken met je lijf: wist je dat je benen heel anders klinken als je er op tikt/slaat dan je buik? Maak er een leuk melodietje van. Hoe klinken je haren? Klinkt dat anders met shampoo in je haren? Onder het mom van: “twee vliegen in één klap slaan…”
 • “Ik ga op vakantie en neem mee” – de douche variant. Tik om de beurt een tegel aan. De eerste tikt één tegel aan, de volgende voegt er een tegel aan toe. Hoe lang houden jullie het vol?

 

Kind met krullen en een bad met zeepsop

 

Veel styling heb je waarschijnlijk niet nodig voor kinderen, maar mocht je er toch na het douchen iets in willen doen, dan zijn de volgende tips handig om ze toch die paar minuten te laten zitten: 

 • Kleuren: veel kinderen houden van een kleurplaat met allerlei mooie kleuren. Zo simpel, maar zo effectief. We hebben speciaal een mooie krullen kleurplaat voor kinderen onder het kopje ‘downloads‘! 
 • “Ik ga op reis en ik neem mee…” Een simpel spelletje, maar zo leuk! Zeg “Ik ga op reis en ik neem mee…”. Benoem iets wat je meeneemt. De volgende herhaalt de zin, herhaalt het item dat jij noemde en voegt er iets aan toe. Wie maakt de langste reeks?
 • Zijn je kinderen oud genoeg? Laat ze dan lekker meehelpen met de routine. Geef ze een druppel leave-in en laat het ze zelf aanbrengen. Zo zijn ze net zo trots op hun krullen als jij.

 

HELP! Luizen!

Hier een aantal tips!

 • Het beste is nog altijd kammen. Kammen, kammen en nog eens kammen. Voor tenminste 2 weken lang, elke dag. Gebruik hier een luizen kammetje voor en veel conditioner in het haar. Hierdoor kom je er makkelijker door heen en breekt het haar minder snel af!
 • Luizen hebben een hekel aan tea tree. Je kunt hier druppeltjes tea tree olie door de producten doen die je gebruikt of eventueel een druppeltje in de nek. Dit werkt wel vooral preventief.
 • Het schijnt dat luizen los komen door appelazijn. Verdun de appelazijn met water en laat het even inwerken. Ook daarna gebruik je weer conditioner in het haar om te kammen met het luizen kammetje.
 • Er is een CG shampoo speciaal tegen/voorkomen van luizen. Dat is Little Green Lice Guard Shampoo. Hierin zitten ingrediënten waar luizen niet dol op zijn. Lees vooral even de informatie door bij het product!
 • Klinkt heel vies maar je zou het haar kunnen insmeren met mayonaise. Dit verstikt de luizen. Laat het inwerken en spoel het erna goed schoon. En kam het weer door. Dit kun je ook doen met olijf olie!

 

Hieronder nog een aantal handigheidjes om de haren vast te doen:


- De elastieken van Invisibobble zijn ideaal en in verschillende formaten te verkrijgen.
- Deze “telefoonkabels” blijven goed zitten, maar halen de krullen niet geheel uit het haar.
- Overigens bestaan er van dit merk ook haarbanden.
- De “bunstar” draai je gemakkelijk in het haar om een knotje te kunnen maken, ideaal!

Ik sluit graag af met de woorden van de Frozen heldin, Elza: “Let it go!”
Ze hebben nog lang genoeg de tijd om hun krullen te perfectioneren.

En zeg nu zelf: die uitgezakte staarten en krullen zijn best lief om te zien na een dag van druk spelen….

Meisje met blonde krullen op een luchtkussen