naar de inhoud gaan
Voor ieder Haartype | Persoonlijk advies van onze Krullenexperts

Uitgezakte krullen

Krullen die uitzakken, wie heeft er niet mee te maken gehad..

Ben je een hele tijd bezig geweest om je haar mooi in de krul te krijgen, zakken ze na een tijdje weer uit.. Hoe vervelend is dat!
Daarom zetten we wat tips voor je op een rijtje!
TIP 1: Laagjes in je haar
Is je haar lang en/of dik? Dan kan het wel eens zijn dat je haar zwaar is. Het trekt als het ware je krul er gewoon uit. Wanneer je laagjes zou laten knippen bij een krullenkapper zal je haar minder zwaar zijn en blijft de krul er beter in zitten! 
 
TIP 2: Product
Gebruik je misschien te veel product in je haar? Door te veel product kan je haar weer zwaar worden waar je krullen niet blij van worden. Echter moet je ook niet te weinig gebruiken. Zijn je producten te zwaar? Ook dit geeft als resultaat uitgezakte krullen! Het is even een zoektocht naar de juiste hoeveelheid leave-in/cream/gel maar het proberen waard!
TIP 3: Gel
Gebruik een gel met een goede hold! Ook kun je 2 of zelfs 3 lagen met verschillende gels proberen voor een sterke hold. Dan hebben we ook nog mousse/foam. Ook deze kun je heel fijn combineren met een gel tijdens je routine voor extra hold en vaak wat meer volume!
TIP 4: Proteïne
Proteïne zorgt voor de sterkte van het haar. Wanneer je haar een proteïne te kort heeft kan het gaan uitzakken, het mist z’n sterkte. Er wordt vaak gedacht dan alleen beschadigt haar proteïne nodig heeft maar dat is niet waar! Ieder haar heeft proteïne nodig! Het ligt aan de porositeit van je haar welke proteïne je nodig hebt. Zo heeft laag poreus haar kleine proteïne nodig en hoog poreus haar de grote proteïne. Dit kun je het beste gebruiken in je masker en/of leave-in. Je zult zien dat je haar beter zal gaan krullen!
Wil je meer weten over proteïne, lees het HIER!
TIP 5: Stylen
Er zijn heel veel verschillende manieren om je krullen te stylen. Het zou zomaar eens kunnen dat je er meer uit kunt halen met een andere stylings techniek! Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Ploppen, LOC techniek, Bowl Methode, Smasters, ken jij ze al? Klik HIER om ze allemaal te ontdekken!